Κατάχρηση λέξεων-κλειδιών – Γιατί είναι λάθος τακτική

Υπήρχε κάποτε μια εποχή, όχι πολύ καιρό πριν, όπου η τακτική του «παραγεμίσματος» ενός site με λέξεις-κλειδιά έφερνε εξαιρετικά αποτελέσματα. Εκείνη την εποχή, η συγκεκριμένη τακτική βοηθούσε πολύ κάποιον ούτως ώστε να χειραγωγήσει τη θέση κατάταξης στη σελίδα αποτελεσμάτων της Google.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα διάφορα site να εμφανίζονται ψηλά στην κατάταξη απλά και μόνο παραγεμίζοντάς τα με διάφορες λέξεις-κλειδιά, ακόμη κι αν περιεχόμενό τους ήταν εντελώς άσχετο με αυτό που αναζητούσε ο χρήστης.

Όπως ήταν φυσικό, αυτό δημιουργούσε μία πολύ κακή εμπειρία περιήγησης, αφού χανόταν πολύτιμος χρόνος στην ανάγνωση ενός περιεχομένου το οποίο αποδεικνυόταν άσχετο από αυτό που αναζητούσε ο χρήστης.

 

Oι κίνδυνοι της υπερ-βελτιστοποίησης

Πλέον, η κατάχρηση λέξεων-κλειδιών θεωρείται παρωχημένη και επικίνδυνη τακτική από την Google. Μάλιστα, η ίδια η Google ενδέχεται να επιβάλλει κυρώσεις σε ένα site αν αντιληφθεί ότι γίνεται κατάχρηση και, μάλιστα, έχει προειδοποιήσει ότι σκοπός της από δω και πέρα είναι:

«…Να αναβαθμίσουμε το “πεδίο της μάχης”. Να διακρίνουμε όλους εκείνους που κάνουν υπερ-βελτιστοποίηση (overly SEO), ελλείψει φαντασίας του περιεχομένου τους, από εκείνους που δημιουργούν πραγματικά εντυπωσιακό περιεχόμενο. Προσπαθούμε να κάνουμε τα Googlebot πιο έξυπνα, να βελτιὠσουμε τη σχετικότητα της αναζήτησης του περιεχομένου με αυτό που αναζητά ο χρήστης, ώστε να βελτιωθεί και η εμπειρία της περιήγησης».

Με λίγα λόγια, η Googgle απεχθάνεται την υπερ-φόρτωση των site με λέξεις-κλειδιά γιατί θεωρεί ότι σκοπός αυτού του site δεν είναι να προσφέρει μία ενδιαφέρουσα εμπειρία στον χρήστη, αλλά να υπερνικήσει τον αλγόριθμο των μηχανών αναζήτησης.

 

Υπερ-βελτιστοποίηση vs. αξιόπιστου SEO

Σίγουρα δεν θα έπρεπε να τρομοκρατηθείτε από τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματώσετε τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενό σας. Το σημαντικότερο δεν είναι να επικεντρωθείτε στο πώς θα κατανικήσετε τα robo-crawling-spider-bots, αλλά να δώσετε έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Το βασικότερο είναι να χρησιμοποιήτε τις λέξεις-κλειδιά στα κείμενά σας με φυσικότητα και σωστή οργάνωση:

 

 

  1. Βρείτε τις λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν (μέσω του εργαλείου Keyword Planner της Google).
  2. Συγκεντρώστε και καταγράψτε όσες σας ενδιαφέρουν και βρίσκονται ψηλά στις αναζητήσεις.
  3. Οργανώστε τη διάρθρωση του περιεχομένου σας.
  4. Τώρα αρχίζει το δύσκολο κομμάτι…Σκεφτείτε, σκεφτείτε και ξανασκεφτείτε το περιεχόμενό σας! Γράψτε, σβήστε και ξαναγράψτε ώστε να ενσωματώσετε οργανικά τις λέξεις-κλειδιά και να δημιουργήσετε περιεχόμενο υψηλού επιπεδού!

 

#Tips:

  • Μπείτε στη θέση του εν δυνάμει πελάτη σας!
  • Μην προσπαθήσετε να τον ξεγελάσετε!
  • Πείστε τον για τις υπηρεσίες ή για τα προϊόντα σας!

 

Για ακόμα πιο πολλά #tips και εξειδικευμένες συμβουλές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.codnext.com

Read More

5 βήματα για επιτυχημένο SEO

SEO ADVICES - CODNEXT

SEO

Ο όρος SEO αποτελεί τη συντόμευση της λέξης Search Engine Optimization —που στα Ελληνικά σημαίνει Βελτιστοποίηση (σημ. της ιστοσελίδας) στις Μηχανές Αναζήτησης— και πλέον αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς όρους του Digital Marketing. O βασικός σκοπός της επιτυχημένης εφαρμογής του SEO είναι κατατάσει μία ιστοσελίδα, αν όχι στην πρώτη θέση των οργανικών αποτελεσμάτων, τουλάχιστον στις πρώτες τρεις.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε πιο διεξοδικά τις πιο επιτυχημένες στρατηγικές για αποτελεσματικό SEO.

Tο πρώτο βήμα για την επιτυχημένη στρατηγική σας είναι η αναζήτηση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών (Keyword Research), δηλαδή εκείνων των λέξεων που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ωστόσο, η εύρεση επιτυχημένων λέξεων-κλειδιών δεν είναι απλή υπόθεση αφού απαιτεί σχολαστική έρευνα και στοχευμένη αναζήτηση. Βασικός σύμμαχός μας είναι το Keyword Planner της Google, το εργαλείο που βρίσκει ποιες λέξεις-κλειδιά είναι οι πιο συχνές στις αναζητήσεις ανάλογα με τον τομέα σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα e-shop που πουλάει ρούχα για παιδιά, θα πρέπει να αναζητήσετε αν θα ενσωματώσετε πιο συχνά στο περιεχόμενό σας τη φράση «ρούχα για παιδιά» ή τη φράση «παιδικά ρούχα».

To δεύτερο βήμα για επιτυχημένο SEO είναι το Competition Keyword Analysis. Τώρα που συγκεντρώσατε όλες τις βασικές λέξεις/φράσεις-κλειδιά πρέπει να προχωρήσετε σε ανάλυση του ανταγωνισμού πάνω στις λέξεις/φράσεις-κλειδιά που βρήκατε. Έτσι, θα αποκλείσετε κάποιες λέξεις-κλειδιά και θα επιλέξετε εκείνες που είναι καταλληλότερες και ταυτόχρονα λιγότερο ανταγωνιστικές σε σχέση με τα «αντίπαλα» sites της αγοράς.

Το τρίτο βήμα —τώρα που πια ολοκληρώσατε την έρευνα γύρω από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας— είναι η κατασκευή μίας επιτυχημένης ιστοσελίδας. Μία ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι Speed Optimized (Βελτιστοποιημένη Ταχύτητα) ώστε ακολούθως να είναι και SEO friendly. Μία ιστοσελίδα σωστά δομημένη και με απλή κωδικοποίηση βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να την κατατάξουν υψηλότερα στα αποτελέσματα.

Τέταρτο και πολύ σημαντικό βήμα μετά από την κατασκευή μίας αξιόπιστης ιστοσελίδας είναι το λεγόμενο Link Building. Για τις μηχανές αναζήτησης, η ενσωμάτωση Links από άλλες ιστοσελίδες, πάντα βέβαια σχετικές με το περιεχόμενο της δικής σας, λειτουργούν σαν μονοπάτια ανοίγοντας νέους δρόμους διέλευσης. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό τα Links που θα ενσωματώσετε να προέρχονται πάντα από αξιόπιστα sites, διαφορετικά αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάταξή σας.

Το πέμπο βήμα για την αποτελεσματική προώθηση του site σας είναι το Social Media Sharing. Προωθήστε την ιστοσελίδα σας αξιοποιώντας όλα τα Social Media για να προσελκύσετε πελάτες. Μοιραστείτε πληροφορίες, ενημερώστε τους πελάτες σας και διαφημίστε τα προϊόντα σας στις διαφορετικές πλατφόρμες. Φυσικά, η δημιουργία ενός Blog και η συνεχής τροφοδότηση του site σας με άρθρα βοηθάει σημαντικά στην καλή κατάταξη. Η αλληλεπίδραση με το κοινό σας θα φέρει θεαματικά αποτελέσματα!

 

Για περισσότερες πληροφορίες & συμβουλές σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας,

καλέστε μας στο 2103009895 ή πατήστε ΕΔΩ

Read More

Κατασκευή ιστοσελίδας – Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

κατασκευή ιστοσελίδας

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η δύναμη του παγκόσμιου ιστού –του ίντερνετ– και των μηχανών αναζήτησης έχουν εισβάλει και κατακλύζουν καθημερινά τη ζωή μας. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ανά τον κόσμο επιλέγει να πραγματοποιεί τις καθημερινές του συναλλαγές μέσω του διαδικτύου. Αυτές οι συναλλαγές μπορεί να είναι πολύ απλές, όπως αγορές και παραγγελίες προϊόντων ή πιο σύνθετες, όπως οικονομικές, εμπορικές και επιχειρηματικές συναλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη είναι πολλαπλά, αφού μέσω της οθόνης του υπολογιστή ο εκάστοτε χρήστης περιηγείται στοχευμένα επιλέγοντας και βρίσκοντας αυτό που αναζητά με ευκολία, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο, χρήματα και κόπο.

Για να μπορεί ο χρήστης να περιηγείται με εύκολο και ξεκούραστο τρόπο στις διάφορες ιστοσελίδες, ώστε αργότερα να τις επισκεφτεί ξανά, θα πρέπει να του προσφέρουν μία ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα και ελκυστική εμπειρία. Θα πρέπει, με λίγα λόγια, η ιστοσελίδα, την οποία επιλέγει να επισκεφτεί, να είναι φιλική, εύχρηστη και κατανοητή. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή ιστοσελίδας θα πρέπει να ακολουθεί και να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε το τελικό αποτέλεσμα που φτάνει στον χρήστη να τον ικανοποιεί, να διευκολύνει την περιήγησή του και να του επιτρέπει να βρει αυτό που αναζητά χωρίς να χάνει χρόνο σε περιττές αναζητήσεις.

Συνεπώς, αν κάποιος θέλει να κατασκευάσει μία αξιόπιστη ιστοσελίδα, που να μπορεί να διεκδικήσει τον χώρο που της αξίζει μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι απαιτήσεις και τα κριτήρια είναι υψηλού επιπέδου. Η εταιρεία στην οποία θα εμπιστευτείτε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι έμπειρη, και πάνω απ᾽ όλα ενημερωμένη ούτως ώστε να σας παρέχει υπηρεσίες που να μπορούν να στηρίξουν την παρουσία της στον κόσμο του ίντερνετ. Εμείς στη Codnext Software διαθέτουμε πολυετή εμπειρία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα και σας παρέχουμε ολοκληρωμένα πακέτα για την κατασκευή ιστοσελίδας, τη προώθηση και τη διαφήμισή της. Σχεδιάζουμε την ιστοσελίδα σας με βάση τις δικές σας ανάγκες, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία και αναλαμβάνουμε εγγυημένα να την φέρουμε στις πρώτες θέσεις των οργανικών αναζητήσεων.

Δώστε στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας την ώθηση που της αξίζει.

Επικοινωνήστε με τη Codnext στο 2103009895 για συμβουλές ή απορίες ή στείλτε μας το μήνυμά σας πατώντας ΕΔΩ

Read More

Συμβουλές για τη σωστή χρήση του e-mail

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία αποτελεί έναν από τους πλέον διαδεδομένους και εύχρηστους τρόπους επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε και να θυμίσουμε κάποιες βασικές πρακτικές για την σωστή επικοινωνία και χρησιμοποίηση του email μας.

Θέμα και Κείμενο μηνύματος: ένα email αποτελείται από το Θέμα (subject) και το Κείμενο (text) του. Στο Θέμα γράφουμε έναν τίτλο που είναι συνοπτικός και σχετικός με το περιεχόμενο του μηνύματος και στο Κείμενο αναπτύσσουμε το περιεχόμενο του μηνύματος μας. Είναι καλό να προσθέτουμε πάντα θέμα στα email μας και να αποφεύγουμε στη θέση που γράφουμε το θέμα να αναπτύσσουμε το κείμενο του μηνύματος.

Κεφαλαία ή μικρά; στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου έχει επικρατήσει η σύμβαση που μας λέει ότι όταν θέλουμε να πούμε κάτι φωναχτά το γράφουμε με κεφαλαία γράμματα. Αποφεύγουμε λοιπόν να γράψουμε τα μηνύματα με κεφαλαία γράμματα γιατί δεν είναι πολύ ευγενικό να φαίνεται σαν να φωνάζουμε στους παραλήπτες μας. Εκτός αν θέλουμε να φωνάξουμε!

Πολλαπλή Κοινοποίηση ενός email: κατά την πολλαπλή αποστολή των emails σας έχετε δύο δυνατότητες. Την Κοινοποίηση (CCCarbon copy) και την Κρυφή Κοινοποίηση (BccBlind carbon copy) ενός αντιγράφου του email σας. H Κοινοποίηση (Cc) χρησιμοποιείται για την αποστολή ενός email και σε άλλους παραλήπτες οι οποίοι βλέπουν ποιοι άλλοι παραλήπτες έχουν λάβει το email. Η Κρυφή Κοινοποίηση (Bcc) χρησιμοποιείται για την αποστολή ενός email και σε παραλήπτες οι οποίοι είναι “αόρατοι” στους υπόλοιπους παραλήπτες. Για παράδειγμα αν θέλετε να στείλετε ένα email σε πολλούς παραλήπτες οι οποίοι δεν πρέπει να γνωρίζουν ποιοι άλλοι έχουν λάβει αυτό το email τότε βάζετε τις διευθύνσεις τους στο πεδίο Bcc. Γενικά όταν στέλνουμε email σε πολλούς παραλήπτες είναι καλό να χρησιμοποιούμε Bcc για να μη φαίνονται οι αποδέκτες.

Προστασία από Ιούς: Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι δυνατό να μεταφερθούν Ιοί οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους υπολογιστές μας. Για την αποφυγή τους θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κυρίως με το άνοιγμα συνημμένων αρχείων (email attachments). Αποφεύγουμε να ανοίγουμε μηνύματα και να κατεβάζουμε τα συνημμένα τους όταν προέρχονται από άγνωστους ή ύποπτους αποστολείς. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουμε συνημμένα αρχεία με καταλήξεις .exe, .bat, .chm, .cmd, .com, .hta, .ocx, .pif, .scr, .shs, .vbe, .vbs ή .wsf καθώς τα αρχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιο Ιό. Τα ύποπτα emails δεν τα ανοίγουμε και τα διαγράφουμε από τα εισερχόμενά μας.

Σταύρος Κουρής,

Διευθύνων Σύμβουλος της Codnext Software LTD,

Συστήματα και Υπηρεσίες Πληροφορικής

Read More

To Digital Marketing νικητής και το 2017

digital marketing

Το digital marketing συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων καθώς η εξάπλωση των social media εξακολουθεί να αυξάνεται τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Digital report in Southern Europe 2017 το 49% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας είναι πλέον ενεργοί χρήστες των social media, ποσοστό αυξημένο κατά 10% σε σχέση με το 2016.

Η καινοτομία του digital marketing δεν είναι άλλη από την αύξηση των πωλήσεων με χαμηλό κόστος, κάτι στο οποίο υστερεί μέχρι στιγμής το traditional marketing. Όταν το 83% των ενεργών χρηστών της Ελλάδας χρησιμοποιεί καθημερινά τα accounts του στα social media, οι στοχευμένες διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram καθώς και οι διαφημίσεις μέσω Google Adwards έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από κάθε άλλου είδους διαφήμιση. Επίσης, η καθημερινή χρήση των social media μέσω των κινητών δημιουργεί ακόμη ένα πεδίο δράσης για το digital marketing μέσω του email marketing και του sms marketing, προσφέροντας άμεση και μαζική διαφήμιση.

Το digital marketing κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ατζέντα των επιχειρήσεων, οι οποίες απευθύνονται σε εταιρείες με εξειδικευμένες γνώσεις για τις υπηρεσίες του όπως η Codnext. Παρόλαυτα συνεχίζει να υπάρχει ένα ποσοστό, το οποίο δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τον νέο αυτόν τρόπο διαφήμισης, αγνοώντας, έτσι, τα οφέλη του. Απ’ τη στιγμή, όμως, που το 50% των ενεργών χρηστών παρακολουθεί καθημερινά οnline video από κινητά και υπολογιστές γιατί ένα από αυτά να μην είναι και της δικής σας επιχείρησης; Εμπιστευτείτε το marketing του μέλλοντος και θα βγείτε κερδισμένοι σήμερα κιόλας!

Read More

Απλές συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων

Οι ηλεκτρονικές (online) αγορές είναι πλέον πραγματικότητα και στον χώρο της Τέχνης. Μπορούμε πλέον να κλείσουμε παντός τύπου εισιτήρια μέσω του διαδικτύου όπως εισιτήρια για θέατρα, συναυλίες, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Η αγορά εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου ανακτά συνέχεια έδαφος καθώς κερδίζουμε χρόνο, δεν απαιτεί κόπο και τις περισσότερες φορές εξοικονομούμε χρήματα.

Πώς όμως θα κάνουμε μια ασφαλή αγορά εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου; Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κινδύνους και να ολοκληρώσετε με ασφάλεια τις ηλεκτρονικές σας αγορές.

Επιλογή Ηλεκτρονικού Καταστήματος: Μπορεί να υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα που περιέχουν το εισιτήριο που αναζητάτε. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να γίνει μετά από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ή μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κατάστημα που έχετε κάνει αγορές στο παρελθόν και εμπιστεύεστε ή και ένα κατάστημα που σας έχουν συστήσει. Όποιος και να είναι ο αρχικός τρόπος επιλογής του καταστήματος, καλό είναι να αναζητήσετε αν το συγκεκριμένο εισιτήριο παρέχεται και από άλλα καταστήματα με σκοπό να συγκρίνετε τις τιμές για να πετύχετε την πιο συμφέρουσα. Ανάλογα με το είδος της αγοράς σας και το είδος του καταστήματος είναι δυνατό να βρείτε σχόλια άλλων αγοραστών σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στην επιλογή σας. Σημαντικό είναι η ιστοσελίδα του καταστήματος να περιέχει το είδος και το όνομα του καταστήματος καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας όπως διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε το κατάστημα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για να βεβαιωθείτε ότι είναι εγγεγραμμένο στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο που σημαίνει ότι η αρμόδια αρχή γνωρίζει για την ύπαρξη του συγκεκριμένου καταστήματος.

Όροι χρήσης ηλεκτρονικών καταστημάτων: Δεν θα πρέπει να αγνοούμε τους όρους χρήσης των ηλεκτρονικών καταστημάτων ή τους όρους των συγκεκριμένων αγορών που θέλουμε να κάνουμε καθώς μπορεί να περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την πολιτική του καταστήματος, τις ακυρώσεις των εισιτηρίων, τις επιστροφές χρημάτων και τη χρήση των προσωπικών μας δεδομένων.

Τρόπος Πληρωμής του Εισιτηρίου: Τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν διάφορους τρόπους πληρωμής όπως πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα, μέσω υπηρεσιών πληρωμών όπως το paypal, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με αντικαταβολή. Η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και η αντικαταβολή δεν εγκυμονεί τους κινδύνους της πληρωμής με κάρτα αλλά στην περίπτωση της αντικαταβολής μπορεί να υπάρχει επιπλέον χρέωση για την αποστολή του εισιτηρίου και την παράδοση των χρημάτων. Εσείς θα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ηλεκτρονική Πληρωμή με Ασφάλεια: Τη στιγμή της ηλεκτρονικής πληρωμής, πριν δώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας, προσέξτε να υπάρχει το “λουκέτο” στο πεδίο που αναγράφεται η διεύθυνση της ιστοσελίδας που έχετε επισκεφτεί. Επίσης, η ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να ξεκινάει με το https:// (προσοχή να περιλαμβάνει και το “s” στο τέλος του ”http”, δηλαδή “https”) που σημαίνει ότι οι πληροφορίες πληρωμής κρυπτογραφούνται. Καλό είναι να πατάτε πάνω στο “λουκέτο” ή στην πράσινη μπάρα που εμφανίζεται στη θέση του λουκέτου η οποία έχει τα στοιχεία της εταιρίας και από το μενού που ανοίγει να αναζητάτε τις πληροφορίες του ψηφιακού πιστοποιητικού της συγκεκριμένης εταιρίας. Τα ψηφιακά πιστοποιητικά εκδίδονται από αναγνωρισμένες αρχές ή εταιρίες που εγγυώνται την ασφάλεια των συναλλαγών σας. Προσοχή να αναγράφεται ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι έγκυρο (Verified ή Validated). Πριν ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική αγορά βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία που δίνετε είναι τα σωστά και το εισιτήριο που αγοράζετε είναι αυτό που επιθυμείτε.

Δεν στέλνω στοιχεία πιστωτικής κάρτας μέσω τηλεφώνου ή e-mail: Ποτέ δεν πρέπει να στέλνετε στοιχεία λογαριασμών, κωδικούς καρτών ή κωδικούς για υπηρεσίες πληρωμής μέσω τηλεφώνου, μέσω e-mail ή μέσω μη ασφαλών ιστοσελίδων (χωρίς το “λουκέτο” ή το “https”) καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποκλαπούν και να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλο σκοπό.

Λήψη επιβεβαίωσης για την αγορά: Θα πρέπει να κρατάτε πάντα την αναφορά ολοκλήρωσης της συναλλαγής η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που ανακύψει κάποιο πρόβλημα με τη αγορά. Εάν δε λάβετε κάποιο μήνυμα επιβεβαίωσης για την ολοκλήρωσης της αγοράς επικοινωνήστε με το κατάστημα για να ρωτήσετε αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη συναλλαγή.

Έλεγχος χρεώσεων: Ελέγχετε συχνά τις κινήσεις των λογαριασμών σας ή τις χρεώσεις της πιστωτικής σας κάρτας για να εξακριβώσετε αν έχουν γίνει οι αναμενόμενες χρεώσεις. Δράστε άμεσα σε περίπτωση που δείτε κάποια ύποπτη συναλλαγή.

Αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων υπολογιστών: Μην κάνετε τις online αγορές σας μέσω δημόσιων ή κοινόχρηστων υπολογιστών ή μέσω δημόσιων συνδέσεων στο διαδίκτυο όπως ανοικτών ασύρματων δικτύων (Wi-Fi). Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τον προσωπικό σας υπολογιστή ο οποίος πρέπει να διαθέτει τις τελευταίες ενημερώσεις (updates) ασφάλειας και να περιλαμβάνει ενημερωμένο πρόγραμμα κατά των ιών (antivirus).

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και χρησιμοποιείστε με ασφάλεια το διαδίκτυο για τις ηλεκτρονικές σας αγορές αποφεύγοντας τις ουρές, τον περιττό κόπο και τις επιπλέον χρεώσεις.

 

Σταύρος Κουρής

Codnext Software LTD

Λογισμικό, Υπηρεσίες και Συστήματα Πληροφορικής

Read More

MEDORGANIZER.GR | Πώς ένα ιατρικό λογισμικό θα γίνει ο απαραίτητος σύμμαχος των γιατρών

Πώς ένα ιατρικό λογισμικό θα γίνει ο απαραίτητος σύμμαχος των γιατρών

Ένα ιατρικό λογισμικό είναι πάντα απαραίτητο γιατί, όπως τονίζουν όσοι το χρησιμοποιούν, λύνει τα χέρια στους επιστήμονες. Ένα από αυτά, όπως επισημαίνουν οι γνώστες στο χώρο των συγκεκριμένων λογισμικών, είναι το MedOrganizer, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε το Ιατρείο σας  και να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο στην καθημερινότητά σας. Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ, σύμφωνα με την ομάδα του MedOrganizer, θα βοηθήσετε ώστε να βελτιωθεί το Ιατρικό Λογισμικό για την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου σας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στην έρευνα, μπορείτε να εγγραφείτε και να δοκιμάσετε το Λογισμικό εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για να διαχειριστείτε εύκολα τους ασθενείς σας, τις επισκέψεις τους, τα ραντεβού σας και τις υπενθυμίσεις σας. Μπορείτε να βλέπετε στατιστικά στοιχεία για τις επισκέψεις, τις παθήσεις, τα συμπτώματα και τις χρεώσεις. Με Δωρεάν εγγραφή στο MedOrganizer και τη χρήση του μπορείτε να επιτύχετε την καλύτερη οργάνωση του Ιατρείου σας και να εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο!

Read More

MEDORGANIZER.GR | Οργανώστε το Ιατρείο σας με ένα σύγχρονο Ιατρικό Λογισμικό

ιατρικο λογισμικο - medorganizer
ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ιατρεία εκσυγχρονίζονται με τη χρήση ιατρικού λογισμικού που στοχεύει στην καλύτερη οργάνωση και απλοποίηση της δουλειάς των επαγγελματιών υγείας. Σήμερα υπάρχουν λύσεις ιατρικού λογισμικού που μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε ιατρείο, μια αξιόπιστη και καινοτόμος λύση είναι η χρησιμοποίηση του MedOrganizer το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε Δωρεάν και να ανακαλύψετε τις δυνατότητες και τις ευκολίες που παρέχει.
Με τη χρήση ιατρικού λογισμικού θα ανακαλύψετε ότι η οργάνωση ενός ιατρείου είναι πλέον μια εύκολη υπόθεση. Μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον είναι εφικτή η καταχώρηση και αναζήτηση των ασθενών, καθώς και ο προγραμματισμός των ραντεβού και των επισκέψεων, με δυνατότητες καταχώρησης υπενθυμίσεων. Επίσης, για κάθε ασθενή καταχωρούνται οι επισκέψεις του, το ιατρικό ιστορικό του και τυχόν έγγραφα που τον αφορούν όπως ιατρικές εξετάσεις, γνωματεύσεις, εικόνες κλπ. Με την άμεση πρόσβαση στην καρτέλα του ασθενή, που περιέχει τα στοιχεία του και το ιατρικό ιστορικό του, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση χρόνου και η καλύτερη εξυπηρέτηση του.
Ο εκσυγχρονισμός των ιατρείων δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ξεκινήστε από σήμερα με Δωρεάν εγγραφή στο MedOrganizer το οποίο θα σας λύσει τα χέρια με την απλότητα και τη λειτουργικότητα του. Η υιοθέτηση ενός σύγχρονου ιατρικού λογισμικού ανοίγει σίγουρα νέους ορίζοντες σε κάθε ιατρείο.
Read More